Noderīgi ieteikumi, kas palīdzēs "pārlaist" krīzi

Grozies, kā gribi, bet krīze liek sevi manīt — apkārt čīkstulīgi cilvēki, te pats kļūsti īdzīgs, te kādu tuvinieku atlaiž no darba... Šie ieteikumi palīdzēs krīzes laikā!

FOTO: Edijs Pālens, http://www.edijsfoto.lv/

IETEIKUMI KRĪZES LAIKĀ:

Par balto zosi
Noderēs, ja vēlies distancēties no negācijām, kas ir visapkārt.
Iedomājies lielu, baltu  zosi, kas rudenī staigā pa lauku sētu. Un pēkšņi sāk līt lietus... Vai kādreiz esi redzējusi slapju zosi? Nu, nē taču! Zoss var iet pa jebkuru lietus gāzi un palikt sausa — jo lietus lāsītes krīt, atsitas pret zoss spalvām un kā sudraba pērlītes noripo nost. Nu tad iedomājies, ka tu esi tāda balta zoss, un visas negācijas kā lietus tev līst virsū, bet kā pērlītes aizripo. Šo sajūtu var izkopt un attīstīt. Ir cilvēki, kas troksnī nevar pastrādāt, savukārt citi to vienkārši ignorē. Tu vari pievērst uzmanību, ka tevi tas traucē, bet tu vari ļaut tam aizplūst garām. Tāpat arī krīzes laikā no daudzām negācijām var distancēties.


Par labo vilku
Noderēs ikvienam no mums, lai mēs kļūtu labāki.

Kādu vakaru indiānis sēž pie ugunskura un sarunājas ar savu mazdēlu par dzīvi. Vecaistēvs stāsta mazdēlam, ka katrā cilvēkā mīt divi vilki — labais vilks, kurš atbild par labām domām, ticību, mīlestību, draudzību un par visu labo, un sliktais vilks, kas atbild par nenovīdību, skaudību un citām sliktām īpašībām. Un ka starp šiem vilkiem nepārtraukti ir cīņa. Tad mazdēls jautā — vecotēv, bet kurš no vilkiem manī uzvarēs? Un vectēvs atbild: „Uzvarēs stiprākais. Uzvarēs tas, kuru tu vairāk barosi!”
Tā ir mūsu pašu atbildība, kuru „vilku” mēs barosim.

Reklāma
Reklāma


Par divām vardēm
Noderēs, ja tu esi zaudējis darbu.

Parasti saka, ka risinājums nav tikai tiem, kas neko nedara. Ir dzirdēti gadījumi, ka, zaudējot darbu, sievietei tik ļoti krītas pašvērtība, ka viņai šķiet, ka viņa neko vairs nevar, atsakās no mazāk apmaksātiem darbiem. Tā vietā viņa sēž, neko nedara un gaužas, cik viss ir slikti... Atceries to pasaku par divām vardēm, kas iekrita krējuma podā? Tā viena, kas pārfrazējot sēdēja mājās, zaudēja cerību un  nedarīja neko, vienkārši noslīka. Bet tā otrā meklēja darbu, zvanīja ik dienu, sūtīja CV, un beigās sakūla sviestu un izkļuva laukā no bezizejas. Ko lai saka — celies kājās un aiztaisi aiz sevis dzīvokļa durvis, un ej laukā!

 

IZLASI ARĪ: Antikrīzes vitamīni


Autore: Indra Melbārde, Personības pilnveidošanās centra direktore