Bērniem skolā būs jāiet no sešu gadu vecuma

Valdības sēdē tika atbalstīti grozījumi Vispārējās izglītības likumā, kas paredz ar 2010./2011.mācību gadu bērniem pamatizglītību uzsākt sešu, nevis septiņu gadu vecumā, ziņo wwwkasjauns.lv.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Pirmoreiz iecere par to, ka skološanos bērni varētu uzsākt ātrāk par septiņu gadu vecumu, izskanēja vēl pērnā gada decembrī, izglītības un zinātnes ministrei Tatjanai Koķei (ZZS) solot, ka pirms konkrētu lēmumu pieņemšanas notiks diskusijas ar izglītības speciālistiem.

Pagājušajā piektdienā, Koķei, Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) un Valsts izglītības satura centra pārstāvjiem tiekoties ar pirmsskolas un sākumskolas izglītības speciālistiem, no ministres puses tika secināts, ka šāda iecere tiek atbalstīta.

Atbalstītie grozījumi paredz, ka, bērniem skolas gaitas sākot no sešu, nevis septiņu gadu vecuma, īsāks kļūs arī laiks obligātajai pirmsskolas vecuma bērnu sagatavošanai skolai — bērni tam tiks gatavoti no piecu gadu vecuma, bet pats apmācības process ilgs gadu, nevis divus, kā tas bijis līdz šim.

Turklāt pamatizglītības 1.klases programmu varēs īstenot ne tikai skolas, bet arī pirmsskolas izglītības iestādes, bet mācību stundas 1.klasē tiks pārsauktas par mācību nodarbībām.

Valdība atbalstīja arī no Vispārējās izglītības likuma izslēgt pantu, kas paredz pirmsskolas vecuma izglītojamo mācību slodzi, uzsverot, ka šāds regulējums neņem vērā to, ka pirmsskolas vecuma bērnu galvenā darbība ir rotaļa un izglītības programmas apguve notiek rotaļu veidā, kvalificētu pedagogu vadībā, kas slodzi bērniem nerada.

Par grozījumiem vēl būs jālemj Saeimā.

 

Avots: www.kasjauns.lv

Reklāma
Reklāma