Ābolu plātsmaize ar drumstalām

 25. septembris 2009 22:00 Recepte  skatījumi: 19587


 

Gatavo mīklu ar ieraugu (sk. Receptes/Mīklu receptes/Rauga mīkla. Mīklas gatavošana ar ieraugu)
Uzrūgušu liek uz ieziestas plāts 1 cm biezā plāksnē, pārklāj ar nomizotām ābolu daivām, pārkaisa ar drumstalām un cep cepeškrāsnī vidējā siltumā apmēram 20 – 30 minūtes. Atdzisušas sagriež gabaliņos.
Drumstalām: miltus ar cukuru, garšvielu (vanilīnu vai sarīvētu citrona miziņu) samaisa, pievieno sīki kapātu sviestu un ar rokām saberž drumstalās.

Recepte no grāmatas: Lauku virtuve/Ņ. Masiļūne. - Rīga: Avots, 1993.
 

Sastāvdaļas

1. Kviešu milti
600 g
2. Piens
200 g
3. Skābs krējums
2 ēd.k.
4. Augu eļļa
100 g
5. Cukurs
2 ēd.k.
6. Sāls
1/2 tējk.
7. Raugs
50 g
8. Āboli
700 g
9. Drumstalām: sviests
150 g
10. Cukurs
150 g
11. Kviešu milti
200 g
12. Garsviela


0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk