Ābolu plātsmaize

 25. septembris 2009 21:00 Recepte  skatījumi: 26816




Mīklu gatavo bez ierauga (sk. Receptes/Mīklu receptes/Rauga mīkla. Mīklas gatavošana bez ierauga)
Uzrūgušu mīklu izveltnē 1 cm biezā plāksnē, liek uz ieziestas plāts, izlīdzina, uzraudzē. Pēc tam rindā pārliek nomizotu ābolu daivas pamīšus citu aiz citas, pārziež ar izkausētu sviestu, pārkaisa ar cukura un kanēļa maisījumu un cep cepeškrāsnī vidējā siltumā, līdz āboli mīksti un maize apcepusies brūngana. Atdzisušu maizi pārkaisa ar pūdercukuru un sagriež vēlamos gabaliņos.
Svaigus ābolus var aizstāt ar kaltētiem āboliem, kurus pirms likšanas uz mīklas izmērcē. Uz mīklas plāksnes var uzziest plānu kārtiņu vārītā krēma (sk. Receptes/Pīrāgi, kūkas un cepumi/Kūkas un kēksi/ Vārīts krēms) un virs tā likt ābolu daiviņas.
Ābolu var pārliet ar olu – krējuma masu: 3 olu dzeltenumus saputo ar 200 g cukura, pievieno ¾ glāzes skāba krējuma, sarīvētu citrona miziņu, izkausētu sviestu (1 ēdamkaroti), saputotus olu baltumus (3), 1 ēdamkaroti kviešu miltu, samaisa.


Recepte no grāmatas: Lauku virtuve/Ņ. Masiļūne. - Rīga: Avots, 1993.
 

Sastāvdaļas

1. Kviešu milti
500 g
2. Piens
250 g
3. Raugs
25 g
4. Sviests
100 g
5. Cukurs
100 g
6. Olas
2 gab
7. Sāls
5 g
8. Āboli (antonovka)
800 g
9. Sviests
50 g
10. Kanēlis, pūdercukurs


0 Pievienot komentāru

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk