Pupiņu plācenīši

 22. septembris 2009 22:00 Recepte  skatījumi: 6543



 

Mērcētas pupiņas vāra mīkstas, samaļ kopā ar pienā izmērcētu, nospiestu baltmaizi, pieliek olas, grauzdētas ķimenes, krējumu, sāli un masu samaisa. No masas veido plācenīšus, apviļā rīvmaizē un apcep taukos brūnus.

Pasniedz ar krējuma vai tomātu mērci.

Pupiņu plācenīšus var pagatavot ar biezpienu, ņemot 200 g pupiņu un 200 g biezpiena. Baltmaizi var aizstāt ar 60 g kartupeļu cietes.

 

Recepte no grāmatas: Latviešu nacionālie ēdieni/Ņ. Masiļūne.- Rīga: Jumava, 2004

Sastāvdaļas

1. Ķimenes
12 g
2. Skābs krējums
80 g
3. Olas
2 gab
4. Piens
5. Baltmaize
80 g
6. Pupiņas
400 g
7. Sāls, rīvmaize
8. Taukvielas


0 Pievienot komentāru

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk