Vārīta mēle

 31. janvāris 2017 18:45 Recepte  skatījumi: 23054



Foto: Shutterstock.com

Gardums!


 

6 personām

Liellopu mēli vairākas reizes noskalo siltā ūdenī, applaucē ar verdošu ūdeni, liek verdošā ūdenī, pievieno garšvielas (krustnagliņu iesprauž sīpolā), sāli un 2 - 3 stundas vāra uz lēnas uguns. Izvārītu mēli nedaudz atdzesē aukstā ūdenī un novelk ādiņu, sagriež slīpi 1 cm biezās šķēlēs, sakarsē izkausētā sviestā, pasniedz ar kartupeļu biezeni, sautētiem zirnīšiem. Klāt atsevišķā traukā pasniedz mārrutku vai krējuma mērci.

 

Recepte no grāmatas: Latviešu nacionālie ēdieni/Ņ. Masiļūne.- Rīga: Jumava, 2004

Sastāvdaļas

1. 1 mēle apm.
900 g
2. Pētersīlis, selerijas šķēle
3. Sīpols
4. Pipari
5 gab
5. Smaržīgie pipari
3 gab
6. Lauru lapa
1 gab
7. Krustnagliņa
1 gab
8. Sāls, sviests


0 Pievienot komentāru

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk