Vistu aknu pastēte

 21. septembris 2009 23:00 Recepte  skatījumi: 23787



 

Vistu aknas notīra, apkaisa ar sāli un pipariem un sakarsētā sviestā apcep brūnas kopā ar šķēlēs sagrieztiem, nomizotiem, no serdes atbrīvotiem āboliem un ripās sagrieztiem sīpoliem. Pēc tam izmaļ caur gaļas mašīnu (2 - 3 reizes) un tad masai pievieno saputotu sviestu. Visu labi sastrādā, kamēr masa vienāda. Pasniedz, greznotu ar ceptām ābolu šķēlītēm un glīti sagrieztām sīpolu ripiņām, kā arī zaļumiem.

Piezīme. Ja aknas pēc apcepšanas vēl cietas, tad pievieno nedaudz karsta ūdens vai buljonu un pasautē.

 

Recepte no grāmatas Mājturība : Kaucmindes mājturības semināra absolventu biedrības rakstu izlase. - Rīga : Scientiae, 1991.

Sastāvdaļas

1. Vistu aknas
250 g
2. Sāls, pipari
pēc vajadzības
3. Sviests cepšanai
25 g
4. Āboli (antonovkas)
100 g
5. Sīpoli
100 g
6. Sviests
100 g


0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk