Svaigu ābolu ķīselis

 06. oktobris 2016 11:10 Recepte  skatījumi: 13338

Īstais laiks ābolu ķīselim. 



Foto: Shutterstock.com

Baudām!


 

Ābolus nomizo (ja miziņas glītas, var arī nemizot), sagriež gabaliņos, izņem sēklotnes un liek vārīties cukura ūdenī. Kad āboli mīksti, pieliek aukstā ūdenī atšķaidītus kartupeļu miltus. Vēl reizi uzvāra, lej traukā, pārkaisa ar cukuru un ļauj atdzist. Pasniedz ar pienu.

 

Recepte no grāmatas: Ēdieni no iekšzemes produktiem/Latvijas Lauksaimniecības kamera. – Rīga: Līdums, 1992  (Oriģinālizdevums 1937)

Sastāvdaļas

1. Kartupeļu milti
80 - 90 g
2. Cukurs
150 g
3. Āboli
600 g
4. Ūdens
1 1/4 l
5. Piens


0 Pievienot komentāru

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk