Gardas receptes kabačiem! Salātu, zupu un silto ēdienu idejas

 17. septembris 2009 15:10 Recepte  skatījumi: 83427

Nedēļas nogalē biji pie vecākiem laukos un pārradies ar kabaču klēpi un nu prāto, ko ar tiem iesākt? Kabacis ir garšīgs un pagatavojams visdažādākajos veidos, galvenais — iekrāt savā recepšu grāmatā dažas gardākās receptes.



Foto: Shutterstock.com

Kabacim ir ļoti maiga garša, tādēļ to var izmantot daudzējādos veidos — gan svaigos dārzeņu, gan ziemas salātos, ko saglabāt burciņā, kā arī zupās un otrajā ēdienā.


Kabači ir ļoti veselīgi — tie satur vairāk C vitamīna, nekā gurķi. Kabačos ir vairāk minerālvielu (varš, dzelzs, fosfors, kalcijs un magnijs) nekā ķirbjos un tos pat iesaka lietot, ja ir kuņģa un zarnu trakta slimības, arīdzan, ja ir sirdsslimības.


Kabači tievēšanai
Un kabačus iesaka ēst, ja vēlas notievēt! Visdiētiskākā kabaču recepte noteikti ir dārzeņu salāti ar eļļu — šovasar atklāju, ka bezgala garšīgi ir, ja plūc pavisam mazus kabacīšus vai cukīnī un griež klāt salātiem. Lai labi garšo! 



0 Pievienot komentāru

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk