Māla podiņā sautēti kabači un ziedkāposti

FOTO: Shutterstock.com

1 personai

Nomizotam kabacim izņem serdi, sagriež lielākos kubiņos, liek verdošā sālsūdenī un vāra pusmīkstus. Atsevišķi novāra ziedkāpostu galviņu pusmīkstu, sadala rozetēs. Sasmalcinātu sīpolu apcep sviestā, liek ugunsizturīgā māla podiņā, pārliek pamīšus dārzeņus. Mērcē iemaisa biešu sulu, zaļumus, pieber sāli, nedaudz cukura un pārlej dārzeņus. Pārkaisa ar sarīvētu sieru. Cepeškrāsnī cep 10 minūtes. Pasniedz māla podiņos ar apceptām maizītēm.

Tāpat gatavo burkānus, svaigus kāpostus, rāceņus, vaska pupas, kolrābjus.

 

Recepte no grāmatas: Lauku virtuve/Ņ. Masiļūne. - Rīga: Avots, 1993.

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Kabači - 200.g
  • Ziedkāposti - 200.g
  • Sīpols - 1.gab
  • Sviests - 1.ēd.k.
  • Sasmalcināti zaļumi - 2.ēd.k.
  • Skābs krējums vai majonēzes mērce - 1.glāze
  • Biešu sula - 4.ēd.k.
  • Sāls
  • Sarīvēts siers - 30.g