Māla podiņā sautēti kabači un ziedkāposti

 16. septembris 2009 22:45 Recepte  skatījumi: 12357



Foto: Shutterstock.com


1 personai

Nomizotam kabacim izņem serdi, sagriež lielākos kubiņos, liek verdošā sālsūdenī un vāra pusmīkstus. Atsevišķi novāra ziedkāpostu galviņu pusmīkstu, sadala rozetēs. Sasmalcinātu sīpolu apcep sviestā, liek ugunsizturīgā māla podiņā, pārliek pamīšus dārzeņus. Mērcē iemaisa biešu sulu, zaļumus, pieber sāli, nedaudz cukura un pārlej dārzeņus. Pārkaisa ar sarīvētu sieru. Cepeškrāsnī cep 10 minūtes. Pasniedz māla podiņos ar apceptām maizītēm.

Tāpat gatavo burkānus, svaigus kāpostus, rāceņus, vaska pupas, kolrābjus.

 

Recepte no grāmatas: Lauku virtuve/Ņ. Masiļūne. - Rīga: Avots, 1993.

Sastāvdaļas

1. Kabači
200 g
2. Ziedkāposti
200 g
3. Sīpols
1 gab
4. Sviests
1 ēd.k.
5. Sasmalcināti zaļumi
2 ēd.k.
6. Skābs krējums vai majonēzes mērce
1 glāze
7. Biešu sula
4 ēd.k.
8. Sāls
9. Sarīvēts siers
30 g


0 Pievienot komentāru

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk