Kabaču plācenīši

FOTO: Shutterstock.com

 

Nomizotus kabačus noskalo, sarīvē uz sakņu rīves, apsāla, atstāj dažas minūtes vēsā vietā. Radušos sulu nolej, masai pievieno olas, miltus, biezpienu, sasmalcinātus zaļumus un labi samaisa. Ar ēdamkaroti no masas atdala plācenīšus, liek sakarsētā eļļā, izplacina un cep no abām pusēm brūnus.

Pasniedz ar krējumu vai krējuma mērci.

Biezpienu var aizstāt ar samaltiem vārītiem kartupeļiem.

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Biezpiens - 150.g
  • Olas - 2.gab.
  • Kviešu milti - 4.ēd.k.
  • Kabači - 1.kg
  • Sāls
  • Diļlu, pētersīļu zaļumi