Plūmju liķieris

FOTO: Shutterstock.com

 

Nomazgātas plūmes un 12 - 15 plūmju kauliņu kodolus aplej ar spirtu un atstāj aizkorķētā pudelē 3 - 4 nedēļas siltā vietā. Spirtu sajauc ar atdzisušu cukursīrupu. Jo ilgāk liķieris dabū stāvēt, jo tas labāks.

Nostādināto liķieri vēlreiz nofiltrē un iepilda pudelēs.

 

Recepte no grāmatas: Augļu, dārzeņu un sēņu konservēšana/Pēc 1938. g. Rīgā izdotā Mājturības leksikona.- Rīga: Līdums, 1992

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Plūmes - 1.kg
  • Spirts - 1.l
  • Cukurs - 800.g
  • Ūdens - 1/2.l