Ābolu un bumbieru ripiņas cukura sīrupā

FOTO: Shutterstock.com

 

Pusgatavus bumbierus nomizo, iemet citronskābes ūdenī. Kad visi bumbieri nomizoti, izņem serdes, sagriež ripiņās, ieliek citronskābes ūdenī. Ābolus nomizo, līdzīgi bumbieriem sagriež ripiņās, ieliek ūdenī (lai nekļūtu tumši). Uz ātras uguns maisot savāra cukursīrupu, vārot noņem melnās putas, ieliek bumbieru ripiņas, uz lēnas uguns vāra pusmīkstas, pieliek ābolus, vāra, kamēr āboli kļūst caurspīdīgi; izņem ar putu karoti, sakārto stikla burkā (bumbierus ar āboliem vāra pa daļām, uzreiz liek tik daudz, cik katliņā brīvi saiet). Kad visi augļi izvārīti, sīrupu izkāš, aukstu pārlej augļiem, aizvāko, uzglabā sausā, vēsā vietā; ziemā apsniedz pie tējas un pankūkām.

 

Reklāma
Reklāma

Recepte no grāmatas: Augļu, dārzeņu un sēņu konservēšana/Pēc 1938. g. Rīgā izdotā Mājturības leksikona.- Rīga: Līdums, 1992

 

Sastāvdaļas

  • Āboli - 400.g
  • Bumbieri - 1.kg
  • Cukurs - 1 kg 400.g
  • Ūdens - 2.glāzes
  • Nedaudz citronskābe