Ābolu un bumbieru ripiņas cukura sīrupā

 15. septembris 2009 22:00 Recepte  skatījumi: 11587



Foto: Shutterstock.com


 

Pusgatavus bumbierus nomizo, iemet citronskābes ūdenī. Kad visi bumbieri nomizoti, izņem serdes, sagriež ripiņās, ieliek citronskābes ūdenī. Ābolus nomizo, līdzīgi bumbieriem sagriež ripiņās, ieliek ūdenī (lai nekļūtu tumši). Uz ātras uguns maisot savāra cukursīrupu, vārot noņem melnās putas, ieliek bumbieru ripiņas, uz lēnas uguns vāra pusmīkstas, pieliek ābolus, vāra, kamēr āboli kļūst caurspīdīgi; izņem ar putu karoti, sakārto stikla burkā (bumbierus ar āboliem vāra pa daļām, uzreiz liek tik daudz, cik katliņā brīvi saiet). Kad visi augļi izvārīti, sīrupu izkāš, aukstu pārlej augļiem, aizvāko, uzglabā sausā, vēsā vietā; ziemā apsniedz pie tējas un pankūkām.

 

Recepte no grāmatas: Augļu, dārzeņu un sēņu konservēšana/Pēc 1938. g. Rīgā izdotā Mājturības leksikona.- Rīga: Līdums, 1992

Sastāvdaļas

1. Āboli
400 g
2. Bumbieri
1 kg
3. Cukurs
1 kg 400 g
4. Ūdens
2 glāzes
5. Nedaudz citronskābe


0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk