Pikantais veltnis

 13. septembris 2009 16:00 Recepte  skatījumi: 4980



 

Liellopu gaļas šķēli (1 1/2 - 2 cm) pārkaisa ar pusi no sasmalcinātiem ķiplokiem, iedauza gaļā, pārkaisa sāli, cukuru, piparus, pārziež ar sinepēm, saveļ veltnī, uz 1 stundu noliek aukstumā. Cūkgaļas šķēli (1 cm) izdauza, pārkaisa atlikušos sasmalcinātos ķiplokus, sāli, piparus, pārliek gaļas šķēlei. Vidū liek dūmotu karbonādes gabalu un saveļ stingrā ruletē, nosien ar aukliņu, sakarsētos taukos apcep, liek uz pannas, pielej nedaudz karsta ūdens un cepeškrāsnī , periodiski aplaistot ar ūdeni, cep gatavu. Nedaudz atdzisušu liek zem sloga.

Pasniedz sagrieztu šķēlēs. Rotā ar dārzeņiem, zaļumiem.

 

Recepte no grāmatas: Latviešu nacionālie ēdieni/Ņ. Masiļūne.- Rīga: Jumava, 2004

Sastāvdaļas

1. Sāls, cukurs, maltie pipari
1 gab
2. Ola
1 gab
3. Liellopu gaļas šķēles
900 g
4. Cauraugušas cūkgaļas šķēles
700 g
5. Dūmota cūkas karbonāde
300 g
6. Ķiploki
1 - 2 gab
7. Sinepes
8. Tauki


0 Pievienot komentāru

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk