Mājās gatavoti galda mārrutki

 15. septembris 2016 10:00 Recepte  skatījumi: 39771



Foto: Shutterstock.com

Nav nemaz tik sarežģīti, ja vien tiec pāri grūtākajam - rīvēšanai


Vispirms mārrutku saknes brīdi pamērcē aukstā udenī. Notīra, noskalo un sarīvē uz smalkās rīves, pārlej ar verdošu ūdeni. Trauku noslēdz un atstāj, lai mārrutki atdziest. Tad pievieno etiķi, sāli, cukuru un izmaisa. Sagatavotos mārrutkus liek mazās burciņās, aizvāko un uzglabā.

 

Recepte no grāmatas: Latviešu nacionālie ēdieni/Ņ. Masiļūne.- Rīga: Jumava, 2004

 

 

Sastāvdaļas

1. Cukurs
24 - 40 g
2. Sāls
20 g
3. Ūdens
120 g
4. Mārrutku saknes
200 g
5. 3 % etiķis
80 g


0 Pievienot komentāru

Esi man blakusLasīt vairāk

Lasi vēl

Reklāma

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk