Sejas kopšana pēc 35

Laika gaitā organismā procesi pamazām palēlinās, arī reģenerācijas procesi ādā — virskārta joprojām atjaunojas, taču lēnāk, tāpēc epiderma kļūst plānāka. Caur ādu varam saskatīt asinsvadu tīklojumu, sejas ādas krāsa zaudē sārtumu.

FOTO: Viktorija Kuprijanova, http://www.bernufoto.lv/

Gausāki kļūst arī tauku dziedzeri, kas nodrošina dabīgo ādas mitrināšanu. Tāpēc taukaina āda zināmā vecuma posmā ir kā neliels laika handikaps, kas attālina tās novecošanas procesus. Savukārt, mazinoties muskuļu tvirtumam, sejas ovāls ar laiku sāk noslīdēt. Taču ne vienmēr sejas veselīgums un jauneklīgums ir mērāms gada skaitļos. Un novecošanās procesus var mazināt.

1.    Svarīgi ir ādu regulāri tīrīt ikdienā — to darām ar pieniņu un toniku, kas ir dziļi mitrinoši. Vecuma posmā pēc trīsdesmit pieci nederēs jauniešu problemātiskajām ādām domātie līdzekļi, jo to sausinošā ietekme var nodarīt drīzāk kaitējumu. Varu ieteikt pieniņu un toniku no sērijām jauktai ādai, vai ādai pēc 30, kas saudzīgi un maigi darīs savu darbu, vienlaicīgi mitrinot ādu.
2.    Papildus tīrīšanai iesaku lietot Organix cosmetix attīrošu pīlinga masku, kas maigi attīrīs poras 1–2 reizes nedēļā un vienlaikus kalpo kā dziļi mitrinoša maska, ko var lietot pat vakarā dušā ejot, jo uz sejas tā turama tikai trīs minūtes. Tāpēc tā īpaši iepriecina mūsdienu steidzīgās sievietes, bet efektu sniedz teicamu.
3.    Ja poras ir īpaši paplašinātas, tad, pēc sejas tīrīšanas ar attīrošo masku, iesaku lietot Natura Siberica poras savelkošu serumu kombinētai un taukainai sejas ādai. Tas palīdzēs mazināt taukainumu, veidos sejai matētu toni. Šis serums kalpos Jums ilgi, jo iesaiņojumā ir 30ml dziļi iedarbīga līdzekļa.
4.    Nu un visbeidzot ikdienai piemēroti sejas krēmi dienai un naktij — mitrinoši. Ziemā noderēs arī barojoši. Ja izvēlaties ekokosmētikas krēmus, atcerieties, ka tie klājami uz mitras ādas plānā kārtā. Tas palīdzēs izvairīties no poru aizsērēšanas un krēma pārdozēšanas. Vienmēr piekodinu sievietēm neatteikties no nakts krēma, jo tas ir būtiskākais pretnovecošanās ierocis. Nakts krēmos ir visi galvenie pretgrumbu, dziļas mitrināšnas un atjaunošanas komponenti. Ir pieejami arī universāli krēmi, kurus var lietot gan no rīta, gan vakarā. No šāda satura krēmiem kā ļoti izcilas kvalitātes izstrādājumu varu minēt Pure krēmu ar hialuronskābi. Sākotnēji dārgs, bet viens iesaiņojums kalpos 6–9 mēnešus, jo tas nepieciešams ļoti, ļoti maz un efektivitāte cīņā ar grumbām ir izcila, tas mazina arī kapilāru tīklojumu un dziļi mitrinā ādu. Šo krēmu sēriju ir izstrādājuši Itāļu zinātnieki medicīnisku mērķu vadīti.
5.    Vēl viens atklājums sievietēm ar taukainu vai jauktu ādu ir Annemarie Borlind tonālie krēmi, jo to sastāvs un konsistence neveido spīdumu uz sejas visas dienas garumā pat bez pūdera kārtas. Turklāt tam ir pievienotas gaismu atstarojošās daļiņas, kas neļaus apkārtējiem ieraudzīt nelielas ādas nepilnības. Šī dekratīvā kosmētikai tikai pirms īsa brīža tiek piedāvāta Latvijas sievietēm, jo tiek uzskatīta par selektīvu ekokosmētiku un stingri uzraudzīta tās pārdošana piemērotā vietā un vidē. Tāpēc Baltijas valstīs to var iegādāties šobrīd tikai Ekokosmetika.lv.

Nereti dzirdam skarbu atziņu, ka sejas āda jaunībā ir dabas dota, bet briedumā — kādu esi pelnījusi. Gribas teikt — patiesi, jo sejas ādas veselība un kvalitāte ir atkarīga gan no tās kopšanas, gan Tava dzīvesveida — jo svaigs gaiss, dzīvesprieks un kustības ir laba izskata nodrošinājums.

Autore: Inese Priekule, ekokosmetika.lv vadītāja
 

Reklāma
Reklāma