Medus torte. Tas ir vienkārši!

Uzcept torti — tas ne vienai vien saimniecei izklausās kā neiespējamā misija. Taču esiet drošas — medus kūka ir kaut kas tik vienkāršs, ka, izmēģinot to, biju patīkami pārsteigta. Turklāt šai tortei nepieciešamās sastāvdaļas teju ik dienas ir atrodamas katrā virtuvē, kur notiek lielāka vai mazāka rosība.

Medus torte. Tas ir vienkārši!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

 

Sastāvdaļas

  • Medus - 3.ēd.k.
  • Sviests - 100.g
  • Olas - 3.gab
  • Cukurs - 1.glāze
  • Milti - 2.glāzes
  • Soda - 1.tējk.
  • Pildījumam:
  • Ievārījums
  • Vai smagi samaltas ogas ar cukuru
  • Pilnpiens vai saldais krējums

Cukurs


Pildījumam:
Ievārījums vai svaigi samaltas ogas ar cukuru
pilnpiens vai skābais krējums, ko sakuļ ar cukuru

Pagatavošana:
Izkausēju sviestu, pievienoju medu, sodu un olas un sakūlu ar mikseri. Pievienoju atlikušās mīklas sastāvdaļas un arī rūpīgi visu sakūlu. 

Ietaukotā veidnē liek daļu mīklas (receptē bija norādīts, ka mīkla jādala trīs daļās, man sanāca tikai divas) un cep cepeškrāsnī 170 grādu karstumā aptuveni 15 minūtes.


Kad pirmā kārta izcepusies, to uzreiz ņem ārā no veidnes, apslaka ar laima vai citrona sulu un pārklāj ar dvielīti, kamēr izcepas nākamā kārta. (Kādēļ nepieciešama apslacīšana ar sulu, īsti nezinu; visticamāk, lai būtu sulīgāka kūka. Taču domāju, ka ja mājās laima vai citrona nav, bez šī starpsoļa var iztikt).

 

Abas izceptās kārtas pārgriezu gareniski uz pusēm – jo plānākas kārtiņas un biežāk starp tām ieklāts pildījums, jo garšīgāk!

 

Reklāma
Reklāma

Šī bija mana pirmā medus kūka, tāpēc īsti nezināju, cik krējuma būs nepieciešams. Mājās bija tikai viena 350 g kārbiņa, taču secināju, ka ar to ir par maz — man gardākās šķiet tās kūkas, kurām ir dāsns pildījums. Līdz ar to rekomendēju lietot divtik krējuma. Lai izgrozītos no situācijas un ar rezultātu būtu apmierināta, pasniedzu kūku, dekorējot to ar karotīti pilpiena.


Vienā kārtā klāju skābo krējumu, kas sakults ar cukuru, nākamajā – svaigas dzērvenes, kas arī samaisītas ar cukuru. Ēdāji vēlāk slavēja, ka šis dzērveņu rūgtumiņš bijis tieši laikā.


Rotāju ar apgrauzdētām auzu pārslām, bet šī nu ir gaumes lieta. Lai labi garšo un gribas vēl! :)


Porciju skaits: vismaz astoņas
Gatavošanas laiks: viena stunda + vismaz pāris stundas, lai kūka „ievilktos”

 

Sagatavoja: Inga Akmentiņa-Smildziņa, asistējot dēlam Klāvam