Iesaki ārstu:

  •   Vērtējums: 5/5
    Sanita Cvetkova

    Ļoti laba vecmāte, piedalās dzemdībās, ļoti noturīga, saprotoša, mīļa, izplaīdzīga un visvislabākā :)

Skatīt visus ārstus

Bērnu anekdotes. Labākajiem - balvas!

Neesmu nabags!

Jancis stāsta, kā skrējis, kā pakritis, kā viņam tagad sāp kāja. Es viņu samīļoju: "Ak, nabadziņš, Tu mans!" "Es neesmu nabags!" Jancim šņukstēt aizmirstas. "Kas tad Tu esi?" "Vienkārši mīļums!" Jancis pārliecināti atbild. Taisnība jau viņam ir  Piedalies OKTOBRA joku konkurs

Skatīt visus jokus

Dienas recepte

Cidoniju sīrups - možumam un enerģijai
Esi možs un enerģisks arī drūmā un lietainā laikā!

Jaunākais forumā

Receptes » Gatavošana pa soļiem

Medus torte. Tas ir pavisam vienkārši! (24)

Recepte / Gatavošana pa soļiem | Skatījumi 44812

Uzcept torti — tas ne vienai vien saimniecei izklausās kā neiespējamā misija. Taču esiet drošas — medus kūka ir kaut kas tik vienkāršs, ka, izmēģinot to, biju patīkami pārsteigta. Turklāt šai tortei nepieciešamās sastāvdaļas teju ik dienas ir atrodamas katrā virtuvē, kur notiek lielāka vai mazāka rosība.

 

Sastāvdaļas

1. Medus 3 ēd.k.
2. Sviests 100 g
3. Olas 3 gab
4. Cukurs 1 glāze
5. Milti 2 glāzes
6. Soda 1 tējk.
7. Pildījumam:
8. Ievārījums
9. Vai smagi samaltas ogas ar cukuru
10. Pilnpiens vai saldais krējums
11. Cukurs

Sastāvdaļas:
Mīklai:
3 ēdamkarotes medus
100 g sviesta
3 olas
1 glāze cukura
2 glāzes miltu
1 tējk. sodas
laims vai citrons (bet var iztikt arī bez tā)
Pildījumam:
Ievārījums vai svaigi samaltas ogas ar cukuru
pilnpiens vai skābais krējums, ko sakuļ ar cukuru

Pagatavošana:
1.    Izkausēju sviestu, pievienoju medu, sodu un olas un sakūlu ar mikseri. Pievienoju atlikušās mīklas sastāvdaļas un arī rūpīgi visu sakūlu (kā redzams attēlā, šīs vienkāršās kūkas tapšanā labprāt iesaistījās arī mazais dēliņš).

 

 

 

 

 

 

 


2.    Ietaukotā veidnē liek daļu mīklas (receptē bija norādīts, ka mīkla jādala trīs daļās, man sanāca tikai divas) un cep cepeškrāsnī 170 grādu karstumā aptuveni 15 minūtes.

 

 

 

 


3.    Kad pirmā kārta izcepusies, to uzreiz ņem ārā no veidnes, apslaka ar laima vai citrona sulu un pārklāj ar dvielīti, kamēr izcepas nākamā kārta. (Kādēļ nepieciešama apslacīšana ar sulu, īsti nezinu; visticamāk, lai būtu sulīgāka kūka. Taču domāju, ka ja mājās laima vai citrona nav, bez šī starpsoļa var iztikt).

 


4.    Abas izceptās kārtas pārgriezu gareniski uz pusēm – jo plānākas kārtiņas un biežāk starp tām ieklāts pildījums, jo garšīgāk!

 

 

 

 

 

5.    Šī bija mana pirmā medus kūka, tāpēc īsti nezināju, cik krējuma būs nepieciešams. Mājās bija tikai viena 350 g kārbiņa, taču secināju, ka ar to ir par maz — man gardākās šķiet tās kūkas, kurām ir dāsns pildījums. Līdz ar to rekomendēju lietot divtik krējuma. Lai izgrozītos no situācijas un ar rezultātu būtu apmierināta, pasniedzu kūku, dekorējot to ar karotīti pilpiena.

 

 


6.    Vienā kārtā klāju skābo krējumu, kas sakults ar cukuru, nākamajā – svaigas dzērvenes, kas arī samaisītas ar cukuru. Ēdāji vēlāk slavēja, ka šis dzērveņu rūgtumiņš bijis tieši laikā.

 

 

 

 

 


7.   Rotāju ar apgrauzdētām auzu pārslām, bet šī nu ir gaumes lieta. Lai labi garšo un gribas vēl! :)


Porciju skaits: vismaz astoņas
Gatavošanas laiks: viena stunda + vismaz pāris stundas, lai kūka „ievilktos”

 

 

Sagatavoja: Inga Akmentiņa-Smildziņa, asistējot dēlam Klāvam

 

Piesakies virtuves jaunumiem!


Raksts publicēts 10. Feb 2009 15:00



 

LAPAS KARTE