Aptauja

Kad Latvijā svin Tēva dienu?

Oktobra otrajā svētdienā

Septembra otrajā svētdienā

23. februārī

Maija otrajā svētdienā

Latvijā Tēva diena nav oficiālo svētku sarakstā

Neko par to nezinu!

Atbildēt

Rezultāti | Iepriekšējās aptaujas

DELFI
tasty

Iesaki ārstu:

  •   Vērtējums: 3.5/5
    Inta Linde

    Profesionāle. Ja no Jūsu zoba atlikusi desmitā daļa, viņa uzbūvēs jaunu un vēl- Viļķenes bērniem ir labākie zobi Latvijā. Neticiet? Atbrauciet un apskatiet!

Skatīt visus ārstus

Bērnu anekdotes. Labākajiem - balvas!

Esmu no Go Planētas :))

Mana meita Vanessa: "Mamm, es neesmu no Latvijas, es esmu no Go Planētas, sirdī man ir vējš un dvēselē burvestības." :D Piedalies AUGUSTA joku konkursā! Balva vairāk kā 50,00 EUR vērtībā Grāmata bērniem Smurfi. Visi uz skolu!, izdevniecība Jumava (cena veikalā 4.13 €) Grāmata bērniem Džordžs un

Skatīt visus jokus

Baltais Eko

Dienas recepte

Gatavojam tomātus želejā! Recepte
Nodrošināmies ar ziemas krājumiem!

Receptes » Gatavošana pa soļiem

Medus torte. Tas ir pavisam vienkārši! (24)

Recepte / Gatavošana pa soļiem | Skatījumi 43539

Uzcept torti — tas ne vienai vien saimniecei izklausās kā neiespējamā misija. Taču esiet drošas — medus kūka ir kaut kas tik vienkāršs, ka, izmēģinot to, biju patīkami pārsteigta. Turklāt šai tortei nepieciešamās sastāvdaļas teju ik dienas ir atrodamas katrā virtuvē, kur notiek lielāka vai mazāka rosība.

 

Sastāvdaļas

1. Medus 3 ēd.k.
2. Sviests 100 g
3. Olas 3 gab
4. Cukurs 1 glāze
5. Milti 2 glāzes
6. Soda 1 tējk.
7. Pildījumam:
8. Ievārījums
9. Vai smagi samaltas ogas ar cukuru
10. Pilnpiens vai saldais krējums
11. Cukurs

Sastāvdaļas:
Mīklai:
3 ēdamkarotes medus
100 g sviesta
3 olas
1 glāze cukura
2 glāzes miltu
1 tējk. sodas
laims vai citrons (bet var iztikt arī bez tā)
Pildījumam:
Ievārījums vai svaigi samaltas ogas ar cukuru
pilnpiens vai skābais krējums, ko sakuļ ar cukuru

Pagatavošana:
1.    Izkausēju sviestu, pievienoju medu, sodu un olas un sakūlu ar mikseri. Pievienoju atlikušās mīklas sastāvdaļas un arī rūpīgi visu sakūlu (kā redzams attēlā, šīs vienkāršās kūkas tapšanā labprāt iesaistījās arī mazais dēliņš).

 

 

 

 

 

 

 


2.    Ietaukotā veidnē liek daļu mīklas (receptē bija norādīts, ka mīkla jādala trīs daļās, man sanāca tikai divas) un cep cepeškrāsnī 170 grādu karstumā aptuveni 15 minūtes.

 

 

 

 


3.    Kad pirmā kārta izcepusies, to uzreiz ņem ārā no veidnes, apslaka ar laima vai citrona sulu un pārklāj ar dvielīti, kamēr izcepas nākamā kārta. (Kādēļ nepieciešama apslacīšana ar sulu, īsti nezinu; visticamāk, lai būtu sulīgāka kūka. Taču domāju, ka ja mājās laima vai citrona nav, bez šī starpsoļa var iztikt).

 


4.    Abas izceptās kārtas pārgriezu gareniski uz pusēm – jo plānākas kārtiņas un biežāk starp tām ieklāts pildījums, jo garšīgāk!

 

 

 

 

 

5.    Šī bija mana pirmā medus kūka, tāpēc īsti nezināju, cik krējuma būs nepieciešams. Mājās bija tikai viena 350 g kārbiņa, taču secināju, ka ar to ir par maz — man gardākās šķiet tās kūkas, kurām ir dāsns pildījums. Līdz ar to rekomendēju lietot divtik krējuma. Lai izgrozītos no situācijas un ar rezultātu būtu apmierināta, pasniedzu kūku, dekorējot to ar karotīti pilpiena.

 

 


6.    Vienā kārtā klāju skābo krējumu, kas sakults ar cukuru, nākamajā – svaigas dzērvenes, kas arī samaisītas ar cukuru. Ēdāji vēlāk slavēja, ka šis dzērveņu rūgtumiņš bijis tieši laikā.

 

 

 

 

 


7.   Rotāju ar apgrauzdētām auzu pārslām, bet šī nu ir gaumes lieta. Lai labi garšo un gribas vēl! :)


Porciju skaits: vismaz astoņas
Gatavošanas laiks: viena stunda + vismaz pāris stundas, lai kūka „ievilktos”

 

 

Sagatavoja: Inga Akmentiņa-Smildziņa, asistējot dēlam Klāvam

 

Piesakies virtuves jaunumiem!


Raksts publicēts 10. Feb 2009 15:00



 

LAPAS KARTE