Cūkgaļa ar ananasiem

 10. septembris 2009 21:00 Recepte  skatījumi: 10809

Šim ēdienam vislabāk izvēlēties tādus gabalus, kas domāti ātrai apcepšanai, – karbonādi vai fileju.



Foto: Imants Ķīkulis


 

4 porcijas
20 minūtes sagatavošanai

Pagatavošana:

1. Eļļā apcep cūkgaļas šķēles, līdz tās gandrīz gatavas. Noliec malā. Ananasu gabaliņus pannā viegli apcep, līdz tie mazliet karamelizējušies. Pievieno smalki sagrieztu čili pāksti.
2. Tikmēr kārbā ar ananasu sīrupu ieber cukuru un pievieno visas pārējās sastāvdaļas. Izmaisi, lai viss vienmērīgi sajaucas.
3. Lej kārbas saturu pannā un maisi, līdz mērce viegli sabiezējusi. Liec gaļu mērcē, izsildi un apviļā. Pasniedz ar rīsiem un/vai zaļumu salātiem.

Izmēģini!
Šī ir variācija par vienu no populārākajiem ķīniešu ēdieniem – cūkgaļu saldskābajā mērcē. Ja vēlies «garāku» un bagātīgāku mērci, vari tai pievienot stienīšos sagrieztus un apceptus burkānus, konservētus bambusu dzinumus un citus nedaudz apceptus dārzeņus: sīpolus, lociņus, lielos, baltos redīsus u. c.
 

Recepte Ieva Salmane, stils Ilze Dušele, žurnāls Garšīgs

 

 

Sastāvdaļas

1. Tomātu pasta
1 ēdk.
2. Kartupeļu ciete
1 tējk.
3. Eļļa
1 ēdk.
4. Cūkgaļas karbonādes šķēles
4 šķēles
5. Kārba ar ananasiem gabaliņos vieglā sīrupā
400 ml
6. Kanēlis
1/4 tējk.
7. Sarkanais čili
1/2 pāksts
8. Brūnais cukurs
1 ēdk.
9. Sojas mērce
2 ēdk.
10. Sarkanvīna etiķis
1 ēdk.


0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk