Pica ar malto gaļu 1

 10. septembris 2009 20:55 Recepte  skatījumi: 18214

Gatavu picas pamatni veikalā meklē pie saldētajiem produktiem. Ja vēlies, vari izmantot arī kādu no picas mīklu gatavajiem maisījumiem – ir nopērkami arī tādi picas mīklu maisījumi, kam nav nepieciešama raudzēšana.



Foto: Imants Ķīkulis


4 porcijas
30 minūtes sagatavošanai

Pagatavošana:

1. Pannā uzkarsē ēdamkaroti eļļas, liec iekšā malto gaļu un cep līdz gatavībai, nemitīgi to irdinot. Pēc patikšanas pieber sāli un piparus. Noliec malā. Sarīvē sieru.
2. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 230 grādiem. Liec uz plāts gatavo picas pamatni un pārzied ar ēdamkaroti eļļas. Tad apzied to ar tomātu mērci. Vienmērīgi uzklāj uz pamatnes malto gaļu un tomātus. Pārkaisi ar sieru. Cep krāsnī, līdz siers kārtīgi uzburbuļo un picas maliņas kļūst mazliet brūnas. Gatavu sagriez četrās daļās un pasniedz, uz katras daļas uzliekot karoti skābā krējuma.

Ņem vērā!
Ja izvēlies cūkas malto gaļu, raugies, lai tā nav pārāk trekna, jo citādi kopā ar sieru un krējumu tava pica var izskatīties pēc taukmaizītes. Palūdz veikalā, lai samaļ gulaša gabaliņus, vai arī sameklē liesāku pavēderes gabalu. Tad būsi drošs, ka tavā maltajā gaļā nebūs skrimšļu vai pat kaulu gabaliņu un ādu. Ja ir gaļas maļamā mašīna, samal gaļu mājās.



Recepte: Ieva Salmane,  stils: Ilze Dušele, žurnāls "Garšīgs"
 

Sastāvdaļas

1. Ķiršu tomātiņi
100 g
2. Tomātu mērce
2 ēdk.
3. Gatava picas pamatne
1 gab
4. Labi kūstošs siers
200 g
5. Sāls, malti pipari
6. Liellopa maltā gaļa vai liesa cūkgaļa
500 g
7. Eļļa
2 ēdk.
8. Skābs krējums
4 ēdk.


1 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk