Pupas pākstīs

 08. septembris 2009 23:00 Recepte  skatījumi: 4937



Izvēlas pupu šķirnes, kam mazāki graudi un plānāka miziņa. Pupu pākstis noskalo, liek verdošā ūdenī, vāra 30 minūtes, pievieno sāli un turpina vārīt, līdz pupas mīkstas. Tad ūdeni nokāš, pupu pākstis liek dziļā bļodā un pasniedz ar skābputru vai rūgušpienu. Katrs ēdājs pats no pākstīm izloba pupas. Dažreiz pirms pasniegšanas pupas no pākstīm izloba, liek bļodā un pārlej ar speķa mērci.

 

Recepte no grāmatas: Latviešu nacionālie ēdieni/Ņ. Masiļūne.- Rīga: Jumava, 2004

Sastāvdaļas

1. Sāls
2. Lielās (cūku) pupas
2 kg


0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk