Bērnu cepumi

 08. septembris 2009 22:00 Recepte  skatījumi: 8711



 

Sviestu saputo ar cukuru, pa vienam pievieno olas dzeltenumus, krējumu, rīvētu citrona miziņu, sulu, kartupeļu cieti, ar cepamo pulveri samaisītus miltus. Ātri sastrādā viendabīgā mīklā, izveltnē 5 mm biezā plāksnē.Ar dažādām veidnītēm (zaķis, vāvere, zvaigznīte, mēnestiņš u.c) izspiež cepumus liek uz ieziestas plāts, cep mērenā siltumā gaiši dzeltenus.

Atdzisušus cepumus rotā ar dažādām glazūrām, marmelādes gabaliņiem (arī krāsainiem cukurotiem birzumiem).

Olbaltuma glazūra: 1 olas baltumu puto, pakāpeniski pievienojot 150 g pūdercukura un nedaudz citronu sulas.

Šokolādes glazūra: 100 g cukura savāra ar 4 ēdamkarotēm sīrupa, pievieno 1 ēdamkaroti kakao pulvera, 1 tējkaroti sviesta.

 

Recepte no grāmatas: Latviešu nacionālie ēdieni/Ņ. Masiļūne.- Rīga: Jumava, 2004

Sastāvdaļas

1. Skābs krējums (30%)
120 g
2. Olu dzeltenumi
2 gab
3. Cukurs
100 - 150 g
4. Sviests
100 g
5. Kartupeļu ciete
200 g
6. Kviešu milti
160 g
7. Cepamais pulveris
1 tējk.
8. Puscitrona sula un rīvēta miziņa
9. Dažādas glazūras, marmelādes gabaliņi


0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk