Anekdošu konkursa uzvarētāji

Katru nedēļu smieklīgākās anekdotes iesūtītājs saņem balvu! Lai sazinātos par balvas saņemšanu, rakstiet audra@mammam.lv vai zvaniet 22016107. Balvas var izņemt mēneša laikā no uzvarētāju publicēšanas datuma.

Ilustrators: Jānis Beķeris

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Ilustrators: Jānis Beķeris

23.aprīļa uzvarētājs:

Brauciens ar ragavām

Dzīvojamies ārā uz kalna, šļūcam ar ragaviņām. Pamēģinām nošļūkt trijatā – mamma, Karlīna un Mārtiņš. Brauciens iznāk lielisks, tikai Mārtiņš pusceļā izkrīt no ragavām un vairs negrib šļūkt. Karlīna (3 g. 11 mēn.): „Braucam vēlreiz!” Mamma: „Brauc, tikai viena pati. Mārtiņš vairs negrib.” Karlīna: „Labi, es braukšu viena pati, tikai jūs ar Mārtiņu sēdēsiet aizmugurē!”

(Iesūtījusi Diāna Ķēniņa)

 

16.aprīļa uzvarētājs:

Vecums

Rainers (3,5) dziļdomīgi prāto: „Kad man būs 4 gadi, es būšu vecs, pļaušu zāli un saņemšu pensiju!”

(Iesūtījusi Indra Vilcāne)

 

09.aprīļa uzvarētājs:

Kā pelējums rodas burkās?

Emīls vēro, kā mamma pudelēs pilda iztvaicētas sulas un jautā: "Mammu, vai peles tiek burkās?" Māmiņa izbrīnīta par jautājumu, bet atbild, ka nē. Vēl pēc maza brītiņa Emīls jautā: "Bet vai pudelēs tiek?" Māmiņa: "Arī pudelēs netiek." Emīls: "Tad kā tad tur rodas pelējums?!

(Iesūtījusi Gunita Bondare)

 

01.aprīļa uzvarētājs:

Kura ir visskaistākā?

"Kas ir visskaistākā?" man jautā Viesturs /4 g./ Atceros viņa mīļāko pasaku un saku: "Sniegbaltīte." "Nē, Sarkangalvīte!" "Pasakā taču bija Sniegbaltīte..." "Nu labi, Sniegbaltīte un Sarkangalvīte, jo viņas abas ir meitenes, un nevienu nedrīkst apvainot!"

(Iesūtījusi Meldra Gailāne)

 

26.marta uzvarētājs:

Mamma bez fantāzijas

Taisu sev kafiju un apjautājos dēlam, vai arī viņš kaut ko vēlas. "Jā!" "Un ko tev?" prasu, kaut šādos gadījumos viņš vienmēr pasūta kakao. "Kakao! Mamm, tev galīgi nav fantāzijas!"

(Iesūtījusi Sigita &&&)

 

19.marta uzvarētājs:

Mazas rociņas

Annija (2 gadi 8 mēneši) gultā dzer no pudelītes sulu. Pēkšņi noliek pudeli, paceļ rokas un saka: "Es nevaru noturēt. Man mazas rociņas. Kā sunītim mazas rociņas..."

(Iesūtījusi Gunita Guseva)

 

12.marta uzvarētājs:

Kad apprecēšos, tad vairs nevarēs?

Gabriela (5 gadi) atkal sākusi gulēt pa nakti pie mammas, nu es viņai saku: "Meitiņ, cik Tu ilgi gulēsi man blakus?" Gabija atbild: "Visu laiku!" Es saku: "Un kad būsi liela un apprecēsies, tad arī gulēsi pie manis?" Gabija atbild: "Mammu, tu gribi teikt, ka tad vairs nevarēs?"

(Iesūtījusi Linda Rindjonoka)

 

05.marta uzvarētājs:

Dibenu slauki? Nē, pirkstus!

Mans mazais brāļuks, kam ir tikko palika 4 gadiņi, kā jau liels vīrs, gan lielās, gan mazās darīšanas iet darīt uz lielo podu... Nu liels malacis! Vienu dienu brālis devās lielajās darīšanās un protams arī ieslēdzās! Tik likās, ka tā aizdomīgi ilgi nenāk laukā. Māsa gāja garām tualetei un jautāja: "Tu dibenu slauki?" Brāļuks pretī atbild: "Nē, pirkstus!"

(Iesūtījusi Elīna Duge)

 

26.februāra uzvarētājs:

Gulēšu zem gultas

Es guļu savā istabā. Mans mazais bralīts Edvards (4 gadi) ielien manā gultā un pēc dažām minūtēm nokrīt! Es pēkšņi izdzirdu mazu balstiņu: "Tate, iedosi man spivenu? Es gulēšu zem gultas."

(Iesūtījusi Agate Merzvinska)

 

19.februāra uzvarētājs:

Pirmā kūka

Kristiāna (7 gadi) pirmo reizi ir bijusi uz tenisa treniņu. Mamma Zanda šim notikumam pa godu pirmo reizi mūžā ir izcepusi kūku. Kūka patiesi ir izdevusies. Garšo gan tētim, gan brālim un mamma ir pārlaimīga. Vienīgi Kristiāna nav sajūsmā. Knakstās ap savu gabaliņu. Mamma: "Meitiņ, es tev par godu izcepu kūku." Kristiāna: "Man par godu???" Mamma: "Nu, ja! Tu pirmo reizi biji uz treniņu un es pirmo reizi izcepu kūku!" Kristiāna: "Nu, man par godu tu labāk varēji uzcept popkornus."

(Iesūtījusi Zanda Dauberga)

 

12.februāra uzvarētājs:

Es, viss cilvēks, nesāpu!

Mikucis guļ gultā pagalam saslimis ar gripu. Mamma uztraucas un ik pa brīdim jautā: "Dēliņ, tev nekas nesāp?" "Nē." "Galva nesāp?" "Nē." "Kakliņš nesāp?" "Nē, mammu, es, viss cilvēks, nesāpu!" Mikus atteic.

(Iesūtījusi Inese :))

 

05.februāra uzvarētājs:

Noņem ogai striķīti

Paula (2 gadi 7 mēneši) ēd upenītes. Paņēmusi odziņu ar kātiņu, saka: "Mammu, noņem nost to striķīti."

(Iesūtījusi Inese Bička)

Reklāma
Reklāma

 

29.janvāra uzvarētājs:

Izkaltušais bērns

Četrgadīgā Elīna spēlējas un, sagribot dzert, sūta Mammu pēc ūdens. Kad saņem atteikumu, lai iet pati padzerties, viņa saka: "Mammu, vai tad tu neredzi, ka es sāku jau izžūt? Redzi, man jau asaras lien laukā, jo neesmu padzērusies!"

(Iesūtījusi Sarmīte Strēle)

 

22.janvāra uzvarētājs:

Neaudzinātais brālis

Kristīne (3) un brālis (17) sēž pie brokastu galda. Brālis garlaikoti klakšķina mēli un bungā ar pirkstiem pa galdu, gaidot kad pārējie paēdīs. Kristīne pagriežas un pamācošā tonī noprasa: "Kas tev skolā nemāca pie galda uzvesties? Sēdi klusu!!!"

(Iesūtījusi Sanita Priedkalne)

 

15.janvāra uzvarētājs:

Es neesmu gailis, es esmu normāls cilvēks!

Jaungada naktī visi sākam spriest, kas esam pēc gada horoskopa - kurš gailis, kurš suns, kurš tīģeris utt. Izspriedām, ka arī meitiņa (4 g.) esot gailis, rezultātā, dzirdot mūsu spriedelējumus, meita pagriežas pret Omi un saka tādā žēlīgā balstiņā: "Ome, bet es neesmu gailis, es esmu normāls cilvēks!"

(Iesūtījusi Elina Laimina)

 

08.janvāra uzvarētājs:

Domājas par svešajiem

Lielais brālis ir aizbraucis. Mazā Angelīna pienāk pie mammas un saka: "Pasēdēsim un padomāsim par brāli!" Abas sēž kādu laiku klusējot. Pēc laiciņa Angelīna saka: "Zini, man kaut kā nedomājas. Domājas tikai par svešajiem..."

(Iesūtījusi Tatjana Batiščeva)

 

04.janvāra uzvarētājs:

Kāpēc biksītes otrādi?

Fridrihs Emīls (2 gadi un 3 mēneši) uzvilcis mazās biksītes otrādi (ar vīlēm uz āru), kad es viņam jautāju, kāpēc biksītes otrādi, šis man atbild: "Lai krāniņš bildīti var redzēt!"

(Iesūtījusi Baiba Kalniņa)

 

23.decembra uzvarētājs:

Ak, šī iedzimtība!

Ance un mamma ņem nost no žāvētāja drēbes un loka. Ance saka: "To, ko nemācēšu salocīt, neņemšu." Mamma atbild: "Man jau liekas, ka Tu visu māki!" Ance uz to atbild: "Nē, tas man no Tevis iedzimts... Neko nedarīt!"

(Iesūtījusi Rita Hamitova)

 

18.decembra uzvarētājs:

Piedod, vecīt!

Rainers ārdās pa māju ar savu lielo mantu zaķi, gāžas abi gar zemi un ceļas augšā un, katrreiz ceļot zaķi, no Rainera atskan: "Piedod, vecīt!"

(Iesūtījusi Indra Vilcāne)

 

10.decembra uzvarētājs:

Cilvēka evolūcija

Karlīna skatās bildi "Cilvēka evolūcija" un izbrīnīta sauc: "Re, kur viens maziņš, maziņš mērkaķītis un vairāki lieli mērkaķi!"

(Iesūtījusi Diāna Ķēniņa)

 

4. decembra uzvarētājs:

Reiz bija

Kad mani bērni saka, "kādreiz bija", es vienmēr atsaku: "Viss sākas ar reiz bija!" Mazdēliņš (3 - 4 g. ) piebilst: "Un beidzas - viņi dzīvoja laimīgi!"

(Iesūtījusi Liene Gruntiņa)

 

27. novembra uzvarētājs:

Lai cērmes nesalien galvā

Linda (5 g.) steidzas salūkot galvassegu, dodoties uz mežu. Mamma skubina, jo tētis un brālis jau gaida mašīnā. Linda pikti teic: "Nu man taču jāsameklē lakats, lai cērmes nelien galvā!" (domātas ērces)

(Iesūtījusi Inga Ruka)

 

20. novembra uzvarētājs:

Ilgas pēc māsiņas

Es un meitiņa braucam mašīnā. Notiek saruna par šo un to, pēkšņi meitiņa man sirsnīgi lūdz: "Mammīte, es ļoti gribu māsiņu." Uz ko es mierīgi atbildu: "Mammai un tētim nav naudiņas tik daudz, lai būtu māsiņa." Meitiņa brīdi apdomājas un tad saka: "Nu labi, tad gaidīsim, kad tētis saņems algu."

(Iesūtījusi Ieva Simsone)

 

13. novembra uzvarētājs:

Tētis nēģerus ēdīs!

Tētis nopircis dažus nēģus. Kaut ko grabinās virtuvē. Atskrien Anete (3 g). Prasu: "Ko tētis tur dara?" "Tētis nēģerus ēdīs!"

(Iesūtījusi Līga Elerte)



Lasīt visus bērnu jokus!