Liellopu gaļa ar sīpoliem krējuma mērcē 1

 06. septembris 2009 11:00 Recepte  skatījumi: 17323



 

Gaļu sagriež šķēlēs, izdauza, pārkaisa ar sāli un pipariem, izveido apaļi plakanu formu, liek uz pannas sakarsētos taukos un strauji apcep. Apcepto gaļu pārliek sautējamā katliņā, pārlej ar karstu ūdeni vai buljonu un aizvākotā katlā sautē. Kad gaļa gandrīz mīksta, pieliek sviestā apceptas sīpolu ripiņas, izkarsētus, ar krējumu atšķaidītus miltus un sautē vēl 15 - 20 minūtes.

Gaļu ar sīpoliem un mērci liek dziļākā traukā, pasneidz ar vārītiem kartupeļiem un skābētiem gurķiem.

 

Recepte no grāmatas: Latviešu nacionālie ēdieni/Ņ. Masiļūne.- Rīga: Jumava, 2004

Sastāvdaļas

1. Kviešu milti
1 tējk. ar kaudzi
2. Ūdens vai buljons
3. Kausēts sviests
30 g
4. Sīpoli
200 g
5. Tauki
6. Sāls, maltie pipari
7. Liellopu gaļas mīkstums (ciskas vai muguras gabala)
300 g
8. Skābs krējums
100 g


1 Pievienot komentāru

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk