Cūkgaļas galerts

 29. marts 2016 13:00 Recepte  skatījumi: 25223



Foto: Shutterstock.com

Latviska recepte!


 

Izvēlas jaunu, vidēji trekna sivēna gaļu (galvu, kājas, sāna vai pleca gabalu). Galvu pārcērt uz pusēm, izņem smadzenes, nomazgā. Kājas pārcērt uz pusēm, arī sāna un pleca gabalu sadala sīkāk un nomazgā. Sagatavotu gaļu liek katlā un pārlej ar aukstu ūdeni tā, lai gaļa būtu tikko apņemta. Katlam uzliek vāku, gaļu uzvāra, noputo. Pēc tam pievieno notīrītas garšsaknes, sāli un vāra uz lēnas uguns bez vāka. Piparus un lauru lapas galertam pieliek vārīšanas beigās. Vārīšanu beidz, kad gaļa no kājām viegli atdalāma.

 

Gaļu no buljona izņem, atdala no kauliem un sagriež kubveida gabalos. Buljonu izkāš, nostādina, nosmeļ taukus. Ja vēlas, lai galertam būtu ķiploka piegarša, katrā bļodiņā (to vispirms izskalo ar aukstu ūdeni) ieliek pusdaiviņu sasmalcināta ķiploka. Bļodiņās dekoratīvi sakārto sagrieztu vārītu burkānu, pēterīļu zaļās lapiņas, virsū liek gaļas gabaliņus un pārlej izkāsto buljonu. Novieto vēsā telpā, lai sarec.

 

Pirms pasniegšanas galertu izgāž uz attiecīga lieluma lēzena šķīvja. Pasniedz ar etiķi, sinepēm vai mārrutkiem.

Tāpat gatavo teļa gaļas galertu.

 

Recepte no grāmatas: Latviešu nacionālie ēdieni/Ņ. Masiļūne.- Rīga: Jumava, 2004

Sastāvdaļas

1. Lauru lapas
2. Cūkas gaļa
1 kg
3. Garšsaknes (sīpols, burkāns, pētersīlis, šķēlīte selerijas saknes)
50 g
4. Pipari, sāls


0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk