Sātīga pupiņu biezeņzupa bez gaļas

FOTO: Mammamuntetiem.lv

 

Pupiņas mērcē ūdenī 6 - 8 stundas un pēc tam vāra buljonā kopā ar sviestā apceptiem puraviem vai sīpoliem, burkāniem, pētersīļiem, līdz tās mīkstas. Tad pupiņas kopā ar garšsaknēm izberž caur sietu, biezenim pielej buljonu, pievieno izkarsētus kviešu miltus un lēni vāra 5 - 8 minūtes. Pirms pasniegšanas pieliek skābu krējumu, sasmalcinātus pētersīļu zaļumus. Pupiņu biezeņzupu pasniedz ar baltmaizes grauzdiņiem vai apceptām maizītē.

Tāpat gatavo zirņu biezeņzupu.

 

Recepte no grāmatas: Latviešu nacionālie ēdieni/Ņ. Masiļūne.- Rīga: Jumava, 2004

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Pētersīļu zaļumi
  • Skābs krējums - 30.g
  • Sviests - 20.g
  • Kviešu milti - 10.g
  • Pētersīļi - 20.g
  • Puravi vai sīpoli - 30.g
  • Burkāni - 60.g
  • Baltās pupiņas - 150.g
  • Liellopa vai cūkas gaļas buljons - 800.g
  • Sāls