Sātīga pupiņu biezeņzupa bez gaļas

 04. februāris 2016 17:00 Recepte  skatījumi: 9560



Foto: mammamuntetiem.lv


 

Pupiņas mērcē ūdenī 6 - 8 stundas un pēc tam vāra buljonā kopā ar sviestā apceptiem puraviem vai sīpoliem, burkāniem, pētersīļiem, līdz tās mīkstas. Tad pupiņas kopā ar garšsaknēm izberž caur sietu, biezenim pielej buljonu, pievieno izkarsētus kviešu miltus un lēni vāra 5 - 8 minūtes. Pirms pasniegšanas pieliek skābu krējumu, sasmalcinātus pētersīļu zaļumus. Pupiņu biezeņzupu pasniedz ar baltmaizes grauzdiņiem vai apceptām maizītē.

Tāpat gatavo zirņu biezeņzupu.

 

Recepte no grāmatas: Latviešu nacionālie ēdieni/Ņ. Masiļūne.- Rīga: Jumava, 2004

Sastāvdaļas

1. Pētersīļu zaļumi
2. Skābs krējums
30 g
3. Sviests
20 g
4. Kviešu milti
10 g
5. Pētersīļi
20 g
6. Puravi vai sīpoli
30 g
7. Burkāni
60 g
8. Baltās pupiņas
150 g
9. Liellopa vai cūkas gaļas buljons
800 g
10. Sāls


0 Pievienot komentāru

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk