Bumbieri ar jogurta krēmu

 02. septembris 2009 22:35 Recepte  skatījumi: 5418



 

Gatavošanas laiks 20 minūtes

4 personām

Bumbierus nomizo, pārgriež gareniski uz pusēm, izgriež serdes. Divus bumbierus sagriež plānās šķēlēs, mazliet pārslaka ar citrona sulu un liek ledusskapī. Želatīnu uzbriedina aukstā ūdenī. Atlikušos divus bumbierus sagriež un kopā ar citrona sulu un pūdercukuru samaļ kombainā, masu izberž caur sietu.

Katliņā uzkarsē bumbieru masu un pievieno uzbriedināto želatīnu, maisa, līdz tas izkūst, pēc tam atdzesē. Bumbieru masā iemaisa jogurtu, putukrējumu, pilda 4 veinītēs (vai glāzēs) un liek ledusskapī (1 stundu) saželēt. Sastingušo bumbieru masu izgāž no veidnītēm šķīvjos, blakus vēdekļveidā kārto sagriezto bumbieru šķēles un pārkaisa sasmalcinātus valriekstus.

 

1 plāksnīte = 1tējkarote želatīna no paciņas

 

Recepte no grāmatas: Veselīgi ēdieni/Laimdota Rone. – Rīga: Jumava, 1999

 

Sastāvdaļas

1. Jogurts
200 g
2. Pūdercukurs
6 ēd.k.
3. Želatīns
6 lapiņas
4. 1 citrona sula
5. Sulīgi bumbieri
4 gab
6. Putukrējums
6 ēd.k.
7. Sasmalcināti valriekstu kodoli
5 ēd.k.


0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk