Burkānu krēmzupa

 12. marts 2015 22:00 mammamuntetiem.lv Recepte  skatījumi: 12113



Foto: Shutterstock.com


 

Burkānus, kartupeļus, seleriju labi nomazgā, nomizo un parupji sagriež. Vāra buljonā apmēram 25 - 30 minūtes. Kamēr zupa vārās, uz rupjās rīves sarīvē sieru. Dārzeņus kopā ar buljonu sakuļ mikserī vai izdzen caur sietu. Salej atpakaļ katlā un vēlreiz uzvāra, pieliekot garšvielas. Zupā liek 2 ēdamkarotes krējuma, rīvētu sieru un labi samaisa.

Pasniedzot zupu, katrā šķīvī liek pa piciņai krējuma, pārkaisa sīki sasmalcinātus zaļumus.

 

Recepte no grāmatas: Veselīgi ēdieni/Laimdota Rone. – Rīga: Jumava, 1999

 

 

Sastāvdaļas

1. Sāls, pipari, karijs
2. Burkāni
400 g
3. Selerijas sakne
1 šķēle (50 g)
4. Kartupeļi
200 g
5. Vistas buljons
3/2 l
6. Ciets siers
150 g
7. Skābs krējums
3 ēd. k.
8. Cukura šķipsna
9. Pētersīļu zaļumi


0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk