Sēņu plovs

FOTO: Aigars Jansons, http://www.ajstudio.lv/

 

Sālītas sēnes sagriež strēmelītēs (ja ļoti sālītas, iepriekš nomērcē ūdenī). Burkānu sarīvē skaidiņās, sīpolu sasmalcina un apcep eļļā, pievieno sēnes, rīsus, aso tomātu mērci, piparus, sāli, liek aizvākotā katlā (vai pannā) un cepeškrāsnī sautē 15 - 20 minūtes.

 

Recepte no grāmatas: Lauku virtuve/Ņ. Masiļūne. - Rīga: Avots, 1993.

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Sāls, maltie, pipari - 1/2
  • Augu eļļa - 1/2.glāze
  • Asā tomātu mērce - 1.glāze
  • Pusapvārīti rīsi - 2.glāzes
  • Sīpols - 1.gab
  • Burkāns - 1.gab
  • Sālītas sēnes - 1/2.l