Sēņu plovs

 31. augusts 2009 22:35 Recepte  skatījumi: 8401


Foto: Aigars Jansons, http://www.ajstudio.lv/


 

Sālītas sēnes sagriež strēmelītēs (ja ļoti sālītas, iepriekš nomērcē ūdenī). Burkānu sarīvē skaidiņās, sīpolu sasmalcina un apcep eļļā, pievieno sēnes, rīsus, aso tomātu mērci, piparus, sāli, liek aizvākotā katlā (vai pannā) un cepeškrāsnī sautē 15 - 20 minūtes.

 

Recepte no grāmatas: Lauku virtuve/Ņ. Masiļūne. - Rīga: Avots, 1993.

Sastāvdaļas

1. Sāls, maltie, pipari
1/2
2. Augu eļļa
1/2 glāze
3. Asā tomātu mērce
1 glāze
4. Pusapvārīti rīsi
2 glāzes
5. Sīpols
1 gab
6. Burkāns
1 gab
7. Sālītas sēnes
1/2 l


0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk