Tīnas ābolkūka

 28. augusts 2009 22:00 Recepte  skatījumi: 13072



 

Gatavošanas laiks: 30 - 40 minūtes, no tām 20 - 25 min cepeškrāsnī

4 personām

 

Saputo taukvielas ar cukuru. Pievieno olu un miltus. Labi samaisa. Ar mikseri to var izdarīt ļoti ātri.

Ābolus nomizo un sagriež šķēlītēs.

Viegli ietauko cepamo formu.

Cepamās formas apakšējā kārtā liek ābolu šķēlītes.

Sadrupina mīklu uz ābolu šķēlītēm.

Ābolkūku cep cepeškrāsns apakšējā nodalījumā 200 grādos 20 - 25 minūtes.

Kūku pasniedz ar putu krējumu, skābo krējumu vai vaniļas mērci.

Rudenī ābolu vietā var izmantot plūmes. Tās pārgriež uz pusēm un izņem kauliņus.

Sastāvdaļas

1. Margarīns vai sviests
100 g
2. Cukurs
175 g
3. Ola
1 gab
4. Kviešu milti
130 g
5. Āboli
6 - 8 gab


0 Pievienot komentāru

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk