Svaigas baravikas cepšanai

FOTO: Aigars Jansons, http://www.ajstudio.lv/

Notīrītas baravikas sagriež kā cepšanai, pārkaisa ar sāli (apmēram ēdamkaroti sāls uz 0,5 litru burku), rūpīgi sajauc un ātri saliek burkā; sulu atstāj. Burkās ielej pa tējkarotei galda etiķa. Sterilizē verdošā ūdenī 35 minūtes. Piems lietošanas baravikas noskalo, lai atsalītu etiķi un lieko sāli, un cep.

Šādas baravikas pēc garšas neatšķiras no svaigi ceptajām.

 

Recepte no grāmatas: Produktu pārstrāde un konservēšana mājas apstākļos.- R: Avots,1993

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Baravikas
  • Ūdens
  • Sāls
  • Etiķis