Brūkleņu ievārījums

 25. augusts 2009 22:00 Recepte  skatījumi: 28731



Brūklenes izlasa, nomazgā un aplej ar verdošu ūdeni, lai noņemtu rūgtumu. Pēc tam agas ieber štancētā vai pītā sietiņā, lai notek ūdens. Uz 2 kg brūkleņu un 1 kg ābolu ņem 1,5 kg cukura un 1 glāzi ūdens. No cukura un ūdens pagatavo sīrupu, kam pievieno 2 - 3 krustnagliņas, 1 - 2 gabaliņus kanēļa mizas un dažas apesīinu mizas. Sīrupā ieber brūklenes un vāra uz lēnas uguns, kamēr tām rodas tumša nokrāsa. Īsi pirms vārīšanas beigām pieberšķēlītēs sagrieztus ābolus un raugās, lai tie nesavārās. Karsto ievārījumu uzmanīgi ielej lielā, sakarsētā burkā.

 

Recepte no grāmatas: Produktu pārstrāde un konservēšana mājas apstākļos.- R: Avots,1993

Sastāvdaļas

1. Brūklenes
2. Āboli
3. Cukurs
4. Ūdens
5. Krustnagliņas
6. Kanēļa miza
7. Apelsīna miza


0 Pievienot komentāru

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk